6 dingen die je moet weten voordat je kunstgras kiest!
ecrit le 18 May 2021

Je denkt er aan om kunstgras te kopen? Logisch met al z'n voordelen: weinig onderhoud, het hele jaar door geweldig groen, huisdiervriendelijk, kindvriendelijk,... de lijst gaat maar door. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je kunstgras koopt:

Kunstgras gamma

Bij Kunstgras.be bieden we een mooie selectie kunstgras voor verschillende toepassingen, behoeften, kleuren én ook budgetten. We hebben een oplossing voor iedereen! 

Is kunstgras duur? Het antwoord: nee, dat hoeft niet! Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op je budget. Grootte van de tuin, installatiekosten, type kunstgras,... Daarom werken we hieronder enkele handige tips voor het werken met een (beperkt) budget uit.

Budget

Elk project begint met een budgetraming. Winkel slim en krijg meer waar voor je geld met deze tips! Begin met het opmeten van het terrein, zo weet je hoeveel gras je nodig hebt en start nadien de zoektocht naar het perfecte gazon aan een correcte prijs. Hou rekening met extra materialen die je mogelijks nodig hebt bij de installatie: breekzand (of extra aarde), een onderdoek, bevestigingsmateriaal,... Zorg dat je weet wat je nodig hebt voordat je een bestelling plaatst, zo kom je nadien niet voor verrassingen te staan.

Stalen

In plaats van meteen kunstgras aan te kopen dat je mooi vindt of die budgetvriendelijker lijken dan de rest, raden we aan eerst stalen te bestellen.

Hierdoor kan je kleur, lengte, zachtheid én kwaliteit vergelijken, zodat je een getrouwe weergave van het gras krijgt alvorens aankoop. Bij Kunstgras.be kan je tot gratis stalen kunstgras bestellen en deze direct bij je thuis laten bezorgen! 

Poolhoogte

De poolhoogte verwijst naar de totale lengte van jouw kunstgras vanaf de achterkant tot het hoogste punt van het grassprietje. Dit speelt een grote rol bij de algehele look en feel van jouw kunstgras.

Bij Kunstgras.be hebben we een mooie selecte variërend van ongeveer 16mm tot 30mm en met langere grassen rond 35mm. Als je een nette en opgeruimde afwerking wil met een versgemaaide look, dan is een korter gras (16 tot 25mm) de meest geschikte optie. Het is ook zeer geschikt voor gezinnen met huisdieren, kinderen of gewoon voor de enthousiaste sporters onder ons. Voor een vollere, luxueuze uitstraling adviseren wij een poolhoogte van 25mm tot 30mm. Langere grastypes van 35mm of meer, die zacht aanvoelen, kunnen na verloop van tijd afvlakken door het gewicht van de pool. Hoe langer het gras, hoe meer gewicht de pool draagt. Geen zorgen! Een snelle poetsbeurt met een borstel helpt de pool weer rechtop te staan. Voor intensief gebruik is een eenvoudige bijvulling met zand voldoende. 

Pooldichtheid 

De pooldichtheid verwijst naar het aantal vezels dat op de rug van kunstgras is gestikt en bepaalt dus hoe dicht ze bij elkaar staan. Hoe meer vezels, hoe hoger de dichtheid. Ook hier heeft de pooldichtheid invloed op de algehele afwerking van jouw gazon. 

Bij grassen met een lage pooldichtheid kan het gazon er dun uitzien in vergelijking met gras met een hogere dichtheid. Kunstgras met een hoge pooldichtheid is geschikt voor intensief gebruik, dit komt doordat de grassen veerkrachtiger zijn. Dus als je kinderen graag veel voetballen, buitenspelen in de tuin of als je zware tuinmeubelen hebt, is dit het meest geschikt. 

Kleur

Misschien wel de meest belangrijke factor? Kunstgras biedt tal van voordelen, maar hét grote voordeel is toch wel de uitstraling. We hebben allemaal een persoonlijke voorkeur, sommigen houden van donkere groentinten rijk aan kleur, anderen houden van lichtere, levendigere tinten

Bij Kunstgras.be onderscheiden onze kunstgrassen zich allemaal in kleur, er is echt voor elk wat wils. Tip: bestel stalen voordat je een definitieve beslissing neemt. Door meerdere stalen te bestellen, kan je de verschillende kleuren vergelijken en er de beste uitkiezen.

Kunstgras zelf leggen?

Installatie

Bij het leggen van kunstgras is er één ding om te overwegen: heb ik een monteur nodig of kan ik het eenvoudig zelf plaatsen? 

Zelf kunstgras leggen is een geweldige manier om een paar euro's te besparen. Onze eenvoudig te volgen stapsgewijze handleiding geeft je alles wat je moet weten over de installatie van kunstgras.

Voor degene die niet zo zeker zijn van een doe-het-zelf installatie, kunnen een plaatselijke monteur inhuren. Daarbij raden we aan om eerst te starten met afgraven. Vergelijk ook verschillende offertes en kijk naar positieve beoordelingen. De meeste installateurs hebben een website, waarop je ook enkele realisaties kan bekijken.

 

De keuze is aan jou! Met bovenstaande belangrijke overwegingen kan je het perfecte gazon kiezen en jouw droomtuin realiseren. 

Als je nog vragen hebt bij de keuze van kunstgras, neem dan contact op met één van onze experts die je graag verder helpen.